Carsharing

Business people car pooling

Concept

Carsharing staat, letterlijk, voor het delen van een auto. Met behulp van deze unieke oplossing is het mogelijk om meerdere gebruikers in een voertuig te laten rijden en het recht tot voertuig gebruik op afstand te regelen. Carsharing voertuigen zijn uitgerust met een draadloze pas-lezer achter de voorruit. Gebruikers identificeren zich met een persoonlijke pas deze langs de pas-lezer te scannen.

Verficatie

Scant de gebruiker een geldige pas en heeft de gebruiker op dat tijdstip toegang tot het voertuig? Dan gaat het voertuig automatisch van het slot. De sleutel om het voertuig te starten is met behulp van een electronisch slot diefstal-proof opgeborgen in het dashboardkastje. Bij het ontgrendelen van het voertuig met de pas gaat het slot voor de autosleutel automatisch van het slot. De gebruiker kan vervolgens vrijuit gebruik maken van het voertuig.

Recht op voertuig gebruik

Via de applicatie is in te stellen welke persoonlijke pas op bepaalde tijdstippen toegang heeft tot een bepaald voertuig. Dankzij dit rechtensysteem is altijd helder wie wanneer toegang heeft tot een bepaald voertuig. Deze gegevens zijn ook handig voor declaratie van tijden/kosten en voor het produceren van bewijslast bij bijvoorbeeld schade of andere ongemakken.

Altijd inzicht

De kaartlezer is aangesloten op een onzichtbaar geinstalleerd tracking device. Dit device communiceert via mobiel internet met het platform. Hierdoor is het recht op voertuiggebruik altijd op afstand instelbaar. Aanpassingen in rechten via de applicatie worden direct doorgezet naar het voertuig. Dankzij de verbinding met het platform is er ook altijd live inzicht in het voertuiggebruik zoals bijvoorbeeld: ritregistratiebeveiliging en gedetailleerde rapportages.

Ideaal voor autoverhuur

Carsharing is een perfecte oplossing voor de autoverhuur branche. Door het werken met persoonlijke passen voor klanten, het op afstand kunnen beheren van voertuigtoegang en de live tracking- en rapportage mogelijkheden beschikt een autoverhuurder met carsharing over een uniek totaal pakket aan diensten. Schakel sneller en maak beter gebruik van het verhuurbare wagenpark, bespaar hierdoor kosten en zorg voor en laagdrempelige toegang voor vaste klanten.

Volledige integratie

Koppel bestaande (verhuur)softwarepakketten aan de carsharing oplossing met behulp van de API. In een verhuursituatie is hierdoor bijvoorbeeld automatisch een voertuig voor een  klant toegankelijk nadat er een bewijs van betaling is.